zelf je website bijhouden

Ken je ze ook? Van die websites met een nieuwsrubriek waarin het laatste nieuws uit 2014 is. Direct is de conclusie dat er niet vaak iets geplaatst wordt. Vervolgens vraag je je af of de rest van de informatie dan nog wel klopt....

Ben je handig met de computer? Er zijn verschillende (content management) systemen op de markt waarmee je zelf eenvoudig jouw website bijwerkt. Hieronder worden twee van die systemen kort beschreven, met daarbij de voor- en nadelen. Behoefte aan een persoonlijk advies? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden.

zelf je website bijhouden met een CMS - WordPress - AA Sitemanager

 

  • De term CMS staat voor Content Management Systeem. Een CMS stelt je in staat om zonder programmeren je website bij te werken.
  • Tip: zet - bijvoorbeeld eens in de maand - in je agenda om even naar je website te kijken. Haal verouderde informatie weg en (helemaal mooi) vul de site aan met actuele onderwerpen over je bedrijf of vakgebied. Zo groeit je site met je bedrijf mee en blijf je actueel voor je bezoekers.

 


Welk systeem past bij jou?

WordPress

WordPress is wereldwijd op dit moment het meest gebruikte Content Management Systeem (CMS). Het CMS vormt de basis, een soort geraamte, van de website en is gratis te downloaden. Er zijn enorm veel plugins te krijgen, waarmee de website op veel manieren is uit te breiden in functionaliteit. Klinkt goed, niet? En dat is het ook.

Natuurlijk zijn er ook schaduwkanten. Omdat het een "open source"-systeem betreft is het systeem ook voor hackers openbaar en daardoor eenvoudig hackbaar. Het is dus van belang om regelmatig een backup van je site te maken en de updates te installeren die beschikbaar komen.

 

  • Met een onderhoudsabonnement wordt je WordPress website regelmatig door ons bijgewerkt. Je hebt er geen omkijken naar.
 

 

AA Sitemanager

Ook de AA Sitemanager is een CMS, maar dan één die we zelf in de loop der jaren hebben ontwikkeld. Dit systeem wordt op maat bij jouw website gemaakt en biedt precies die mogelijkheden die je nodig hebt. Dat betekent dat het overzichtelijk blijft. En dat het precies zo in te richten is, als voor jou handig is.

Doordat dit geen openbaar en gratis te downloaden programma is, is het voor hackers veel lastiger om te doorgronden. Wekelijkse of maandelijkse updates zijn daarom niet nodig en dat geeft rust. Onze ervaring leert dat de meeste websites eenmalig worden opgezet en vervolgens soms jaren op dezelfde manier functioneren.

 

 

Pffff, wat een gedoe...

Blijkt het in de praktijk toch te lastig om zelf je website bij te houden? Heb je er de tijd niet voor of breek het zweet je uit als je er al aan denkt om achter de computer te kruipen? Dan is het fijn om te weten dat je het plaatsen van nieuwe content of het installeren van updates ook kunt uitbesteden. Dat kan in een maandelijks abonnement maar ook gewoon op uurbasis.

Vragen? Neem gerust vrijblijvend contact op

Dat kan telefonisch via 055 - 578 89 69 of via het contactformulier: