Veel gestelde vragen

Domeinnaam, webhosting, spamfilters, beveiliging... ingewikkeld? Geen probleem, we helpen u graag verder.

Meest gestelde vragen

Het maken van een goede website is een vak. Bent u daar niet dagelijks mee bezig, dan is het logisch dat u allerlei vragen heeft op het moment dat u een website wilt. De meest gestelde vragen (en daarbij natuurlijk de antwoorden) leest u hiernaast.

Heeft u nog meer vragen, ook specifiek over uw eigen situatie, aarzel dan niet en neem contact op voor meer informatie. Dat kan via
(055) 578 89 69.
 1. Ik wil graag een nieuwe website laten maken. Wat kan AA Webdesign voor mij betekenen?
 2. AA Webdesign helpt je graag. Al bijna 15 jaar verzorgen we websites voor de meest uiteenlopende klanten. Dat biedt jou het voordeel van veel ervaring maar ook van een kleine organisatie met korte lijnen en duidelijke afspraken. Het eindresultaat is een complete professionele website. Je website bevat: domeinnaam, webhosting, e-mail op je eigen domein, ontwerp in je eigen huisstijl, degelijke techniek en een fijn beheersysteem (CMS) met gratis helpdesk. Verder vullen we je website met de aangeleverde teksten en afbeeldingen.
 3. Wat moet ik zelf regelen voor een nieuwe website?
 4. Denk vooraf goed na over je wensen voor ontwerp en functionaliteit van je website. Bekijk ook eens de websites van concurrenten om te zien wat je daar goed of slecht aan vindt. Met deze kennis op zak stellen we samen een plan op voor de realisatie van je website. Wat je zelf kunt doen, mag je natuurlijk zelf doen. Bijvoorbeeld teksten maken en afbeeldingen aanleveren. En lukt dat niet, dan kunnen we je tegen een meerprijs via professionals helpen aan goede teksten, fotografie of een bedrijfsvideo.
 5. Wordt rekening gehouden met mijn huisstijl in het ontwerp van de site?
 6. Ja! Met je eigen huisstijl als uitgangspunt maken we een professioneel grafisch ontwerp. Een vormgeving die perfect past bij je bedrijf en die je boodschap op een mooie en overzichtelijke manier ondersteunt. Laat dat maar aan ons over!
 7. En als ik nog geen huisstijl heb?
 8. Dat is geen probleem, ook daarmee helpen we je graag verder. Op basis van je wensen ontvang je een aantal verschillende logovoorstellen om uit te kiezen. Het logo van je keuze kunnen we verder uitwerken met bijvoorbeeld een visitekaartje, briefpapier en enveloppen, een e-mailhandtekening, een folder of een achtergrond voor je digitale presentaties.
 9. Kan ik straks zelf mijn website aanpassen?
 10. Ja! Met de AA Sitemanager is het aanpassen van je website zo gedaan, zonder kennis van programmeren. Net als in een tekstverwerkingsprogramma: gewoon met de muis, je toetsenbord en een knoppenbalkje. De Sitemanager biedt allerlei mogelijkheden:
  • Tekst aanpassen en opmaken (bv. vet, cursief, in kleur)
  • Foto's en filmpjes toevoegen
  • Nieuwe pagina's aan je website toevoegen
  • Zelf knoppen aanmaken in het menu
  • Etc.

  De proef op de som nemen? Probeer het maar!
 11. Wordt mijn website goed vindbaar in Google?
 12. Ja! Het is natuurlijk belangrijk dat je website goed vindbaar is via Google en andere zoekmachines. Daarvoor zijn drie factoren van belang:
  1. Dat je website technisch goed in elkaar zit: AA Webdesign maakt je website zo dat zoekmachines met gemak uw website kunnen lezen en opnemen.
  2. Dat je voor je bezoekers duidelijke en relevante teksten hebt: AA Webdesign kan je helpen met tips voor tijdens het schrijven van je teksten of je kunt je teksten professioneel laten verzorgen. Let hierbij goed op wat je concurrenten doen. Hebben zij heel veel pagina's, dan zul je daarmee moeten concurreren. Of je richten op een specifiek segment, waarin jij uniek bent.
  3. Zorg voor zoveel mogelijk relevante verwijzingen naar je website. Hoe meer andere websites (of social media, etc) naar je website linken, hoe beter het is. Zeker als die andere websites zelf ook een goede reputatie hebben.
  We helpen je op weg met handige tips over hoe je je teksten zo kunt indelen dat je hoger in Google komt. Natuurlijk zorgen we er ook voor dat je kunt zien hoeveel bezoekers je hebt en welke pagina's het hoogst scoren.
 13. Komt mijn website op een eigen domeinnaam en heb ik daarbij ook e-mail?
 14. Ja! Natuurlijk komt je nieuwe website op je eigen domeinnaam. Heb je er nog geen, dan registreren we deze voor je. Een eigen domeinnaam is voor je klanten makkelijk te onthouden en bovendien draagt het bij aan een professionele uitstraling. Je krijgt er meteen ook e-mailadressen bij met je eigen domeinnaam. Je kunt je e-mail ophalen met bijvoorbeeld Outlook maar dit kan ook met Webmail.

  Heb je al een domeinnaam? Dan regelen wij kosteloos de verhuizing van deze naam voor je.

 15. Kan ik straks ook terecht voor hulp als ik ergens niet uitkom?
 16. Jazeker! We helpen je graag verder als je ergens niet uit komt of als je meer informatie zoekt. Telefonisch of via e-mail, we proberen je altijd dezelfde dag nog te helpen.


 
 

Vragen? Neem gerust vrijblijvend contact op

Dat kan telefonisch via 055 - 578 89 69 of via het contactformulier: