“Ik wil een nieuwe website laten maken, maar uh….”

Een professionele website, dat is één van die zaken die je goed geregeld wil hebben voor je bedrijf. Maar je bent al zo druk en achter de computer zitten is ook niet echt je ding. Hoe is jouw bedrijf dan toch goed vindbaar op internet? Met een duidelijke boodschap en een herkenbare uitstraling?

AA Webdesign in Apeldoorn neemt het je graag uit handen! Dat doe ik al sinds 2001. Dus met heel veel ervaring in het ontwerpen, bouwen en onderhouden van de meest uiteenlopende websites. Weten wat ik voor jou kan betekenen? Lees snel verder of maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek. We bespreken jouw wensen en dan krijg je vrijblijvend een duidelijke offerte toegestuurd. Je weet dus vooraf altijd waar je aan toe bent.

ja, ik wil een gratis kennismaking

Dit zijn de belangrijkste stappen in het ontwikkeltraject

Deze fase is heel belangrijk. In de eerste stap ga ik met je in gesprek. Wie is jouw doelgroep? Wat wil je die doelgroep laten zien? Zijn er al teksten en afbeeldingen voorhanden? Of moet alles nog bedacht en gemaakt worden? Ik help je bij het structureren van jouw content zodat alles straks duidelijk en goed vindbaar is.

Ja! Natuurlijk komt je nieuwe website op je eigen domeinnaam. Heb je er nog geen, dan registreren we deze voor je. Je krijgt er meteen ook e-mailadressen bij met je eigen domeinnaam. Je kunt je e-mail ophalen met bijvoorbeeld Outlook maar dit kan ook met Webmail.

Heb je al wel een domeinnaam en misschien ook al webhosting? Geen probleem. Als je tevreden bent over de huidige webhosting, dan kun je daar gewoon blijven. Je kunt ook besluiten om over te stappen naar de eigen webserver van AA Webdesign. Dan regelen wij kosteloos de verhuizing voor je. Met veel controle over de technische instellingen en elke dag automatische back-ups van je site is onze hosting een veilig alternatief. En bij problemen zijn de serverbeheerders gewoon telefonisch bereikbaar, iets dat zeker niet standaard meer is in deze tijd. Optimale service dus, tegen concurrerende prijzen.

Ook aan jouw vindbaarheid in Google wordt gedacht. Daarbij zijn een aantal technische aspecten van belang. Die neem ik voor je mee tijdens de bouw van de site. Maar heel belangrijk is dat je de juiste informatie biedt om jouw klanten mee te helpen. Daarom kan ik vooraf onderzoek voor je doen naar de juiste zoektermen om straks goed vindbaar mee te zijn. Die vormen de basis voor het schrijven van de teksten.

In de eerste stap hebben we de structuur van jouw website bepaald. Nu is het tijd om teksten te schrijven en beeldmateriaal te verzamelen. Ga je zelf aan de slag? Dan geef ik je tips voor het schrijven van webteksten, zodat jouw teksten straks beter leesbaar zijn en door Google gevonden worden.

Heb jij liever wat meer ondersteuning? Dat kan natuurlijk ook.

Je wil wel zelf gaan schrijven maar je zoekt persoonlijke ondersteuning bij hoe je jouw boodschap zo duidelijk mogelijk maakt. We bespreken jouw ideeën, ik stel gerichte vragen en samen komen we tot een heldere structuur en een duidelijke boodschap. Ik denk met je mee en help je op weg met tips. Let maar op: het schrijven gaat daarna een stuk sneller.

Ik lees jouw teksten met de frisse blik van een buitenstaander. Snap ik je verhaal? Is de opbouw goed gekozen? Is de “tone-of-voice” passend bij jouw doelgroep? Kan je zinsopbouw nog wat verbetering gebruiken om alles beter leesbaar te maken? In overleg passen we zo nodig samen jouw tekst aan. Want het moet natuurlijk wel jouw verhaal blijven.

Zie je zelf schrijven echt niet zitten? Dan is het natuurlijk ook mogelijk om het schrijven van je teksten helemaal uit te besteden.

Jouw website wordt op basis van WordPress ontwikkeld. En dat heeft voordelen: je kunt eenvoudig zelf je website bijwerken en je website krijgt regelmatig updates voor een optimaal veilig gebruik.

Natuurlijk wordt de website responsive gemaakt. Dat betekent: helemaal geschikt voor desktop, tablet én smartphone. Voor de vormgeving sluit ik graag aan bij jouw huisstijl. Heb je nog geen logo of huisstijl en wil je die wel? Dan help ik je graag om ook dat te realiseren.

Jouw nieuwe website wordt kant en klaar opgeleverd, met alle teksten en afbeeldingen al op de juiste plaats. Daarbij zorg ik ervoor dat de teksten voorzien worden van “redactionele opmaak”, waardoor jouw boodschap meteen van de pagina knalt. Door de juiste opmaak leest een pagina zoveel prettiger. Doel is natuurlijk om de bezoeker zo goed mogelijk te verleiden tot het afnemen van jouw diensten.

Conform de vereisten van de AVG wordt je website voorzien van een SSL certificaat: het bekende hangslotje in je browser. Daarmee kunnen jouw bezoekers vol vertrouwen verder surfen op jouw website. Als het contactformulier wordt ingevuld, dan worden alle ingevulde persoonsgegevens netjes versleuteld over het internet verzonden.

Het SSL certificaat draagt overigens ook bij aan het beter gevonden worden in Google.

Tot slot melden we na de lancering de nieuwe site aan bij Google zodat deze zo snel mogelijk wordt opgenomen in de index. En vervangen we je oude website, dan zorgen we dat oude pagina’s worden doorverwezen naar nieuwe. Zo raak je geen bezoekers kwijt.

En als de website klaar is …

… kan ik dan wel zelf mijn teksten aanpassen?

Natuurlijk. Op jouw nieuwe site kun je (als je dat wilt, tenminste) zelf de teksten en afbeeldingen aanpassen. Met WordPress is dat niet zo ingewikkeld. En met een premium WordPress thema wordt het nog eenvoudiger, omdat de pagina er tijdens het updaten helemaal uitziet zoals een bezoeker het ziet. En loop je ergens vast, dan kun je altijd even bellen of mailen.

Ga je liever voor gemak? Dan is het natuurlijk ook altijd mogelijk om nieuwe teksten of foto’s aan mij toe te sturen. Tegen een kleine vergoeding zet ik ze er voor je op. Binnen een werkdag geregeld. Snel en accuraat.

… wil jij me dan helpen met de updates?

Jouw website is opgebouwd in WordPress en maakt gebruik van een thema voor de vormgeving en een aantal plug-ins voor extra functionaliteit. Om de website over langere periode veilig te kunnen blijven gebruiken, is het van belang om regelmatig de beschikbaar gekomen updates te installeren. In de praktijk blijkt dat een wekelijks terugkerend klusje te zijn.

Je kunt ervoor kiezen om zelf de updates te installeren. Maar heb je er de tijd niet voor of breekt het zweet je uit als je achter de computer kruipt? Dan is het fijn om te weten dat je het installeren van updates aan mij kunt uitbesteden.

AA Webdesign ontwerpt en bouwt websites